Om Kronohäktet Hostel

Kronohäktet, eller Militärhäktet, byggdes åren 1910–11 som ett cellfängelse efter den så kallade Philadelphiamodellen. 1992 förklarades byggnaden som ett byggnadsminne och nu mera ingår den i Världsarvet Karlskrona. Under häktets aktiva tid satt det aldrig några grovt kriminella i cellerna, utan de som har avtjänat sin tid här på Kronohäktet var till största del vapenvägrande militärer eller civila i väntan på rättegång.

På Kronohäktet Hostel bor ni mitt i Karlskrona skärgård, ett stenkast ifrån attraktioner som Marinmuseum, Bastion Kungshall och Båtmanskasernen. Ni har även närhet till badstrand, fina promenadstråk och gångavstånd till Karlskrona centrum.

Totalt finns 32 celler, varav 29 är enkel/ dubbelcell och tre är så kallade gentlemannaceller.

Varmt välkomna till oss- vi lovar att du kommer få en spännade vistelse!

Restaurang

I det gamla pannrummet är idag en restaurang, som nås genom ingången på baksidan från den stora grusplanen. I den nyrenoverade lokalen hittar ni originaldelar från tiden som fängelse och miljön är rå och avskalad, men samtidigt varm och inbjudande.

Vår lokala och fängslande frukost serverar vi nere i häktets gamla pannrum för de som önskar och vår restaurang erbjuder Er både förbeställda luncher och middagar och hembakade kaffebröd.