Nyheter

Följ med i vår vardag i hostel och restaurang

16 juni

Vår sommarmeny är nu live! Du hittar den under fliken restaurang – läs och hitta din favorit redan idag!

Vi öppnar restaurangen och stans kanske mest strandnära uteservering måndagen den 28/6. Vi har öppet kl 11-14, hoppas vi ses!

17 maj

Måndag morgon och vi är nyfikna! Ni som varit hos oss – vad tyckte ni? Lämna gärna en recension så vi får veta hur du upplevde din vistelse, det skulle göra vår dag. Du kan tillexempel besöka vår Facebooksida och skriva din recension där –> https://www.facebook.com/Kronohaktet

27 april

“Sköna maj, välkommen..” 
Vi firar in årets finaste månad med ett riktigt bra sommarerbjudande: 10% på ditt boende när du bokar under perioden 1/5-16/5.
Du bokar direkt via vår hemsida och använder koden “sommarimaj” för att ta del av erbjudandet. Heja hemester!

13 april

Som vi har väntat och längtat, och nu kan vi äntligen berätta att vi kommer öppna restaurangen igen med premiär den 28 juni.
Vi kommer att erbjuda våra gäster en härlig frukostbuffé, en somrig dagsmeny och en efterlängtad söndagsbrunch full med hembakade godsaker. Kanske blir det även en och annan afterbeach? Tänk dig färgglada handdukar, paraplydrinkar och en stor grill full med godsaker. Skön musik och utsikt över Stumholmens strand, det kan nästan inte bli mer sommar än så. Vi skakar galler av förväntan!

 23 mars 2021

Visste du att vi är medlem i STF, Svenska Turistföreningen?
Och vad kan egentligen passa bättre i dessa tider än att upptäcka just Sverige och ditt närområde?
 
“STF är som den väderbitne öbon som visar vägen till den undangömda stranden. Eller den gatusmarta stadsbon som vet var det händer. STF är guider och inspiratörer till upptäckterna och äventyren.”
 

STF ger inspiration och tips till resmål, ofta det oväntade och ger möjlighet för människor att uppleva något de inte föreställt sig eller förväntat sig. Till hjälp har föreningen alla sina guider och inspiratörer. Men inspiration och lärande sker även i tryckt och digital form. Mycket inspiration finns exempelvis att hämta på STFs Facebooksida, Instagram eller hemsidan som STF lanserade för första gången 1996.

En av STFs viktigaste inspirationskällor bildades redan 1933. Den första medlemstidningen kom då ut. Redan på det första styrelsesammanträdet i mars 1885 beslöt föreningen, som en av två punkter, att börja ge ut en tidning med reseskildringar från Sverige. Skrifterna samlades till en årsbok vars första årgång gavs ut våren 1886. Lokal turistinformation och medlemskap i STF skulle tillhandahållas genom ett nätverk av lokala ombud, så kallade agenter. 1933 kom Svenska Turistföreningens tidning ut med sitt första nummer (Under 1960-talet omdöpt till Turist).

Tidningen Turist är mycket uppskattad bland medlemmar, för sina bilder och texter och den inspiration och kunskap den ger. Tidningen och årsböckerna har alltid varit tänkta att inspirera föreningens medlemmar till resor i Sverige. De skulle också bringa kunskap om oss själva som folk och nation om vår natur och kultur. En annan viktig aspekt är deras funktion som tidsdokument där det i varje årsboks årgång skildras både nutid och dåtid. Årsboken slutade att ges ut 2013 medan tidningen Turist inspirerar med sina sex nummer per år. 1997 miljö-märktes tidningen och under 2000-talet har STF vunnit fina prestigepriser för både tidningen Turist samt årsboken.

Tidningen Turist finns alltid tillgänglig för våra besökare; slå dig ner i en skön svartvitrutig fåtölj, bläddra bland inspirerande bilder och njut av en varm kopp kaffe med utsikt över Stumholmens strand. 

16 mars 2021

Vi är stolta att kunna meddela att vi är en av återförsäljarna av den populära “skattkartan”. Såhär beskriver Matilda Skoglöw på Stadsvandringar Karlskrona eventet:

“Den populära Världsarvsjakten är tillbaka! En lokalhistorisk skattjakt där du upptäcker nya stadsmiljöer, lär dig om Karlskronas historia och tävlar om fina priser. Eventet pågår 29/3 – 19/4 2021. 
 
Ditt uppdrag är att med hjälp av en skattkarta identifiera och ta dig till tolv hemligt utvalda platser i centrala Karlskrona. Hittar du rätt möts du av en skylt som berättar om platsens historia. Kanske om byggnader som stått där tidigare eller människor som kallat området sitt hem. Skylten ger dig även ett lösenord att anteckna på skattkartans baksida.
 
Världsarvsjakten är ett covid-anpassat event för alla åldrar. Du kan delta i skattjakten när som helst under eventets gång och med valfritt antal fika-pauser. Kanske ger du dig tusan på att hitta alla platser i ett svep eller väljer du att dela upp utmaningen mellan olika dagar. Det går lika bra att delta ensam som med sina närmaste. Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens råd.
 
Under eventets gång finns en brevlåda i Wachtmeister Galleria (utanför Body Shops entré) där de som vill vara med och tävla kan lämna sin lösta skattkarta. Vinnarna dras den 23/4 och presenteras i sociala medier.”
 
Under påsk har receptionen följande öppettider:
 
Skärtorsdag: 08-16
Långfredag: 10-14
Påskafton: 10-14
Påskdagen: 10-14
Annandag påsk: 10-14
 
Pris: 180 kr / karta. 

4 mars 2021

Även om den känns långt borta just nu, så är sommaren snart här. Vi behöver utöka vårt team med fler härliga kollegor, är du kanske en av dem?

Sommaren är vår högsäsong och vi söker dig som tycker om att arbeta i högt tempo och drivs av lusten att göra våra gäster nöjda. Du gillar att jobba strukturerat och tar egna initiativ vid behov, är utåtriktad och har öga för det där lilla extra.

Du har ett genuint intresse för Karlskrona som stad och Världsarv och tycker om att sprida dina kunskaper vidare till nyfikna turister.

Vi lägger stor vikt vid personlighet, men erfarenhet inom turism och/eller restaurangbranschen är en fördel.

Vi söker: kockar, servitriser, receptionister och lokalvårdare. Anställningen omfattar juni-aug med chans till förlängning till hösten. Upplärning sker from maj månad. Skicka ditt CV med personligt brev till denice@kronohaktethostel.se senast den 31/3

7 januari 2021

Gott nytt år och god fortsättning! Nu blickar vi försiktigt framåt.
Vi vill ta vårt ansvar för att minska smittspridningen och följer förstås de skärpta restriktionerna, därmed är restaurangen stängd tills vidare.
Vi kommer heller inte erbjuda guidade turer i byggnaden eller öppna upp cellerna/rummen för allmänheten under rådande situation.
Hostlet är däremot öppet för förbokade gäster och vi hälsar er varmt välkomna att tillbringa en natt eller flera hos oss.
 
Var rädda om er!

Kära gäster

På grund av rådande situation med Covid-19 och de nya restriktionerna kommer vi att genomföra några förändringar gällande restaurangen:

  • 2020-11-13 är sista dagen som vi erbjuder Lunchservering.
  • Vi kommer tillsvidare inte att kunna erbjuda After Work.

Vi vill tack för den fina responsen och all positiv feedback som vi fått här på Kronohäktet och ser fram emot nya krafttag 2021!

Informationen ovan avser enbart Kronohäktets restaurang, hostelverksamheten bedriver vi vidare som vanligt.
Vid frågor kontakta denice@kronohaktethostel.se 

Lunchöppet igen!   
På måndag den 24/8 servera vi luncher igen, aktuell meny, öppettider och priser hittar du här

2020-07-06 öppnar restaurangen igen! 
Inför nystarten har vi byggt upp en ny uteservering med bästa strandläge, välkomna!   

Coronaviruset ställer till det för oss. Tyvärr behöver vi meddela att startskottet för den nya satsningen på luncher och AW kommer senareläggas. Vi återkommer med ny information så snart vi kan och hoppas på förståelse. 

Whoo! Den 23:e mars öppnar restaurangen för lunchservering, vi kommer även köra AW på fredagar med start den 27:e mars.
Varmt välkomna!